Advertentie

Kinepolis, de nieuwe cashmachine

(foto Emy Elleboog)

Kinepolis zou in de komende twee jaren wel eens 10 euro per aandeel kunnen uitkeren aan de aandeelhouders. Dan nog zal het bedrijf een lage schuldpositie hebben en 70 miljoen euro overhouden om overnames te doen. Dat schrijft Emmanuel Carlier, analist van ING.

10 euro per aandeel. Dat komt neer op ongeveer 20 procent van de huidige beurswaarde. Carlier denkt aan een combinatie van een kapitaalvermindering, de inkoop van eigen aandelen, een dividend en een uitzonderlijk dividend.

Het management gaf vorige week bij de publicatie van de jaarresultaten aan dat het de balans zal optimaliseren. ‘We hebben te weinig schulden of te veel eigen vermogen, afhankelijk van hoe je het bekijkt’, zei ceo Eddy Duquenne.

Kinepolis was oorspronkelijk van plan om de cash in te zetten om overnames te doen. Maar die zoektocht leverde nog geen deal op. Kinepolis bood onder andere op de Finse marktleider Finnkino maar de biedprijs liep te hoog op. Andere spelers waren bereid 7 à 8 keer de ebitda te betalen. Na het Cinemaxx-debacle is Kinepolis echter beducht voor te dure overnames.

En als er geen overnames komen, wat is dan het alternatief voor de overtollige cash? Een week lang gratis cinema voor iedereen? Gratis popcorn voor elke bezoeker? Een cashuitkering aan de aandeelhouders ligt meer voor de hand.

Carlier verwacht dat Kinepolis daar ten laatste op 20 mei, de dag van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, zal over berichten.

De analist trekt zijn koersdoel voor Kinepolis op van 59 tot 67 euro. Hij meent dat de onderwaardering van Kinepolis tegenover de sectorgenoten stilaan zou moeten verdwijnen, eens de balans geoptimaliseerd is. Kinepolis noteert op 5 keer EV/ebitda (2011) terwijl die multiple voor andere spelers 7 bedraagt.

Jan De Schamphelaere

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud