Kinepolis opnieuw op kooplijst van ING

ING zet het aandeel Kinepolis opnieuw op de kooplijst en trekt het koersdoel met 10 procent op tot 33 euro.

'Een stevig herstel van het bezoekersaantal in 2014 en de aangekondigde overnames en expansieprojecten zullen de winstgroei opnieuw leven inblazen', aldus analist Matthias Maenhaut. Dat is voor ING voldoende om het aandeel een jaar na de vorige downgrade opnieuw op 'kopen' te zetten.

Hij verwacht dat het bezoekersaantal (al drie jaar in verval) dit jaar opnieuw zal stijgen. Voor het eerste halfjaar rekent hij op 6,7 procent groei. En ook het derde kwartaal is vermoedelijk vrij sterk. De natte en niet al te warme zomer zal de meeste Belgen dan wel frustreren, maar bij Kinepolis lachen ze met dat ideale cinemaweer in hun vuistje.

Voor Kinepolis ziet het er niet enkel dit jaar goed uit. Maenhaut verwacht namelijk dat de winstgroei de komende jaren zal versnellen. In de periode 2013-2017 verwacht hij een gemiddelde groei van de ebitda met 8 procent. Dat is het dubbele van de 4 procent die Kinepolis tussen 2010 en 2013 heeft neergezet.

Dat heeft alles te maken met de recente overnames in Spanje en Nederland en de plannen om nog nieuwe cinemacomplexen bij te bouwen bij de noorderburen. 'We denken dat dat alles tegen 2017 voor 12 miljoen euro extra ebitda kan zorgen.' Niet mis, wetende dat de ebitda vorig jaar 75 miljoen euro bedroeg.

De analist gaat er vanuit dat de winstmarge (ebitda) in de aangekochte cinemazalen gevoelig omhoog kan, in Spanje van 10 procent tot 13,5 procent en in Nederland (dankzij de verwachte groei van bezoekers) van 10 naar 27 procent.

ING is nu een van de meest optimistische beurshuizen over de cinemagroep. Enkel KBC Securities, met een koersdoel van 34 euro, verwacht een nog groter rendement.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud