Koopgelegenheden alom?

Griekenland lokte maandag een massa volk met zijn veiling van staatsobligaties, en dat maakte er mee een mooie beursdag van. Het deed de risicoappetijt, die vorige week ondergesneeuwd raakte onder de vrees voor het plan-Obama voor de banken en inflatie in China, terugkeren. De verliezers van vorige week werden opnieuw opgepikt: Nyrstar won 6,2% en Fortis schreef er meer dan 3 procent bij.

Beleggers gaan er nog altijd van uit dat elke dip in de markt een koopgelegenheid is. Waarom zouden ze ook twijfelen? Ook de grote beurshuizen doen nog altijd mee. Credit Suisse raadt zijn klanten maandag aan:

'Zwakte in de markt biedt koopgelegenheden. Onze tactische indicatoren vertellen ons dat we niet moeten verkopen. Het sentiment tegenover aandelen en de risicoappetijt bevinden zich op neutrale niveaus. (...) Wij denken dat de economische groei in 2010 positief zal verrassen.'

Als die groei daadwerkelijk positief verrast, is er nog heel wat opwaarts potentieel. Als, want zo ver is het nog niet. En het lijkt momenteel ook onmogelijk te bepalen wat 2010 in petto heeft. Met Philips trapte een klepper én een uitstekende barometer voor het wereldwijde consumentenvertrouwen maandag het Europese resultatenseizoen af. Helaas komen we met een mistige vooruitblik als die van de Nederlanders niet ver.

Peter De Groote

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud