Advertentie

KORTE METTEN Computer veegt de vloer aan

Een prachtsnor op de vloer. Maar niettemin: louter decoratief. ©AFP

Vergeet hyperkinetische handelaars in fleurige hesjes. MarketWatch erkent eindelijk wat iedereen wist maar niet openlijk durfde zeggen: grijze computerservers bepalen de beurshandel.

Sta ons toe eens te openen met de meest onsexy foto aller tijden (heb geduld: later volgen schattige walrussen!):

Dit is een serverpark. En het is in een magazijn vol zo'n servers dat de handel op Wall Street dezer dagen verloopt. In - of all places - Mahwah, New Jersey. Fans van Bruce Springsteen - dat is iedereen, toch? - weten dat het stadje wat verloederd is, omdat Ford er in 1980 een grote fabriek sloot.

Toch blijven alle financiële media - jawel, wij pleiten óók schuldig - de illusie hoog houden dat de beurshandel via handelaars verloopt die Donnie of Vinnie heten en in helkleurige jasjes op het krakend parket van de New York Stock Exchange lopen. Terwijl die vloer louter nog dient als achtergrond voor het beurspraatje van CNBC.

In Frankfurt heten de strak gecoiffeerde handelaars overigens Dirk (zie foto) en is de zo uit een Stanley Kubrick-film weggelopen handelsvloer de achtergrond voor het beurspraatje op televisie, 'Börse vor Acht'. Ik voorspel u overigens nu al dat Börse vor Acht vanavond over de tuimelperte van Rocket Internet en Zalando zal gaan ...

Dirk Müller ofte Dirk of the DAX bij nog maar eens een moeilijke beursdag op 23 januari 2008 ©AFP

MarketWatch stopt nu met die illusie. En gaat geen foto's meer publiceren van traders op het NYSE-parket. Tip aan onze fotodesk en fotografen: dringend hippe foto's van serverparken. Nu!

©RV

Walrussen zijn gelukkig schattiger dan serverparken. En in Alaska is er nu een waar walrussenpark. Een soort Rock Werchter van walrussen zelfs. Dat levert prachtfoto's op. Maar ook een indringend achterliggend verhaal over de opwarming van de aarde en de verontrustend krimpende Noordpool.

 

 

 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.