KORTE METTEN | Duitsers

©Photo News

Een pak mooie bedrijfsresultaten deze ochtend in heel Europa. En daarbij tonen de Duitsers nog maar eens dat ze het nog niet afgeleerd zijn. Terwijl in ons land meer dan 300 cellen leeg staan. Er zijn nochtans geen gevangenen ontsnapt.

De Duitsers doen het toch maar weer. Ok, Lufthansa stuurt een verkapte winstwaarschuwing uit voor volgend jaar, maar blijft wel op schema om zijn miljard winst dit jaar bijeen te vliegen. En dat ondanks een reeks stevige stakingen van zijn piloten die al op 55 met pensioen willen. De resultaten van Air France namen eerder deze week wél een duikvlucht precies door een langdurige vakbondsactie.

En Volkswagen is goed op weg om dit jaar al meer dan 10 miljoen auto's te leveren, vier jaar eerder dan gepland. En passant laat het de markt een poepje ruiken met kwartaalcijfers die een pak beter waren dan verwacht. Hetzelfde verhaal bij Bayer. De uitvinder van de aspirine verhoogde zijn jaarambities na een puik derde kwartaal.

Wat ze over de Rijn kunnen, kunnen wij ook, roepen de Franse ondernemingen. Vandaag dan toch. VW-concurrent Renault denkt nu meer wagens te verkopen dan eerst gedacht en Alcatel-Lucent zit dan nog wel nipt in de rode cijfers maar presteerde wel een pak beter dan de meeste analisten hadden verwacht. Al bij, een pak positief bedrijfsnieuws deze ochtend want ook dienstenleverancier Randstad en Royal Shell zorgden voor aangename verrassingen deze ochtend. Suez Environnement dat zijn kostenbesparingsprogramma nog wat opdrijft en het Duitse Linde (industriële gassen) waren de uitzonderingen die teleurstelden.

Intussen zitten onze gevangenissen nog overvol, wat niet belet dat er in de nieuwe gevangenissen in Beveren en in het Henegouwse Leuze 328 cellen leeg staan. Kafka achter de tralies? Te weinig cipiers om de deuren open en dicht te doen, luidt het. De schuld van de vorige regering roepen de vakbonden, want die besliste om geen nieuwe mensen in dienst te nemen. 'We zijn er mee bezig', sust de woordvoerder van het Gevangeniswezen. Intussen huurt ons land nog altijd cellen in de gevangenis van het Nederlandse Tilbug. Dat zou nog duren tot 2016. Dus, ja, toch Kafka.

En voor wie dat allemaal weinig kan boeien, is er nog het trieste nieuws dat Nero dood is. Stripfiguren sterven niet en die gekke keizer is al lang dood en begraven. Neen, het gaat om 'Neroke', het hondje van Carmen uit 'De Kampioenen'. Voor sommige sites, het nieuws van de dag.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud