Advertentie
Advertentie
korte metten

Kribbige vrouwe Justitia

©Flip Franssen/Hollandse Hoogte

Het nieuwe schooljaar is begonnen. En ook het nieuwe gerechtelijke jaar. En Justitie neemt meteen zijn voogdijminister Koen Geens (CD&V) op de korrel. Intussen sputtert de Chinese economie almaar luider, terwijl de overheid de schuld blijft leggen bij hefboomfondsen en journalisten.

Zou er een rechtstreeks verband zijn tussen de hoeveelheid kritiek die minister van Justitie Koen Geens krijgt, en het aantal flauwe mopjes dat hij daarover begint te tappen?

Vanochtend trok hij alvast alle registers open in het Radio 1-programma De Ochtend. 'Vrouwe Justitia reageert soms kribbig, als een vrouw die meerdere keren bedrogen is geweest', aldus Geens. 'Ik geef toe dat ik mijn alimentatie soms traag betaal, maar het huwelijk is nog altijd vol liefde.'

Nochtans was de noodkreet van Jean-Louis Desmecht, voorzitter van het College van Hoven en Rechtbanken, er niet naast. 'Het enige concrete dat wij, rechters, tot nu hebben gezien, is dat we minder personeel en minder middelen krijgen', zegt hij in De Tijd. 'Zo'n toestand hebben we in een halve eeuw zeker niet meegemaakt.' Geens werpt tegen dat hij heel wat nieuwe vacatures heeft uitgeschreven, maar het is duidelijk dat die volgens Desmecht niet zullen volstaan.

De crisis bij Justitie is niet de enige die de nieuwsstroom vanochtend beheerst. Een snelle blik op de dalende beurskoersen leert dat het daar dinsdagochtend ook weer raak is. En ra ra, wat is daar de oorzaak van? Juist, China. De index van de zogenaamde aankoopmanagers geeft aan dat de industrie daar echt wel sputtert. De Chinese overheid mag dan nog van leer trekken tegen boze hefboomfondsen en al te kritische journalisten, er is duidelijk meer aan de hand in het land. 

En dan is er nog de vluchtelingencrisis. Die heeft Duitsland nu helemaal bereikt, met de trein dan nog. Bondskanselier Angela Merkel moet nu een oplossing vinden voor het kleine miljoen vluchtelingen dat haar land als eindbestemming heeft gekozen. Intussen gaat de OCMW-voorzitter van Maarkedal de vier extra asielzoekers die hij wil opvangen, voor allerhande klusjes inschakelen

In ander nieuws:

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud