Kritiek Barron's op Buffett krijgt negatieve reacties

Het was even slikken voor de talloze trouwe, om niet te zeggen devote, aanhangers van de succesrijke Amerikaanse investeerder Warren Buffett: het toonaangevende beleggersblad Barron's titelt dat de aandelen van Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Buffett, te duur zijn. De klasse A-aandelen van Berkshire Hathaway stegen sinds 1 augustus met 30 procent en haalden vorige week nog een record. De marktkapitalisatie bedraagt 220 miljard dollar, waardoor het bedrijf in de VS op de zesde plaats komt, voor Johnson and Johnson en Google.

Terwijl banken te lijden hebben onder de kredietcrisis en zelfs vrezen voor financieringsproblemen, zit Warren Buffett op een hoop cash die hem in staat stelt goedkoop één of andere financiëledienstengroep over te nemen.

Maar het is niet omdat een bedrijf goed geleid is en waardevol dat het gelijk welke prijs waard is. Barron's raamt dat het aandeel zo'n 10 procent te duur geprijsd staat. Het blad zegt ook dat Buffett weinig communiceert met de beleggers, ondanks het beroemde jaarlijkse optreden van Buffett op de jaarvergadering. Barron's is zelfs zo onkies op te merken dat Buffett in augustus 2010 de respectabele leeftijd zal hebben van 80 jaar.

In de Blog Roll van MarketBeat  worden alvast negatieve reacties genoteerd op het artikel. Commentator Jeff Matthews merkt op dat Buffett op een heel wat nuttigere manier praat met de beleggers dan de meeste CEO's op Wall Street. Geoff Gannon heeft het gemunt op de opmerkingen over de hoge leeftijd van de beleggersgoeroe: de meeste CEO's gaan toch niet veel langer mee dan vijf jaar in de toppositie, dus valt het voor Buffett nog wel best mee, zo luidt deze commentator zijn reactie.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud