Advertentie

Lees alles over Belgische woningen, maar beleg er niet in

Heel wat vastgoedanalyses in de krant dit weekeinde. Er is de vastgoedgids, en na Bart Van Craeynest laat ook Geert Noels zijn licht schijnen op het Belgische vastgoed.

Wat is dat toch met dat vastgoed? Eerder deze week zei hoofdeconoom Bart Van Craeynest van Petercam ronduit dat beleggen in Belgisch residentieel vastgoed niet meer interessant is. Nu schrijft hoofdeconoom Geert Noels van Econopolis in een opiniebijdrage dat economen het voor een keer over iets geheel eens zijn: de huizenprijzen in België zijn in de afgelopen decennia meer gestegen dan in andere Europese landen, en de ratio’s ten opzichte van beschikbaar inkomen of huurprijzen tonen een overwaardering van 10 tot 40 procent. De woonbonus, zo zegt hij, drijft de prijzen op, wat meteen het voordeel voor de jonge gezinnen wegveegt. Noels pleit voor een uitdoofscenario voor de woonbonus en maatregelen zoals het verminderen van registratiekosten, het verbeteren van de energie-efficiëntie, en het optimaliseren van de beschikbare ruimte (nadruk op renovatie).

Overigens heeft ook Netto het over het feit dat de overheid de aankoop van een woning wel zwaar belast, maar aan de andere kant het bezit van een eigen woning momenteel ook wel flink sponsort.

Heeft u nog veel zin om te investeren in woningen als belegging? Lees ook onze vastgoedgids die dit weekeind bij de krant zit en vergelijk de prijzen per gemeente op onze interactieve kaart.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud