Lekker contrair met huizenbouwers

Over tegenstrijdige en vooral contraire meningen gesproken, Vinny Catalano beveelt op zijn blog aan te investeren in een wel bijzonder verguisde sector op de Amerikaanse beurzen, de huizenbouwers. Als contraire beleggers vindt hij die sector wel een trade waard.

Hij haalt daarbij een belangrijk principe aan uit de technische analyse. Een koersevolutie moet worden bevestigd door andere relevante indicatoren, anders wordt de trend niet bevestigd en is er een flinke kans op een trendwijziging.

Hij neemt het fonds XHB als een proxy voor de sector en stelt vast dat XHB de voorbije tijd naar nieuwe dieptes zakte maar dat die beweging niet werd bevestigd door technische indicatoren zoals het Momentum en de MACD. Misschien wil dit zeggen dat het slechte nieuws nu wel in de koersen zit en een opwaartse koerscorrectie mogelijk is.

Er passen bij dit soort analyses wel een paar waarschuwingen. Ten eerste, het gaat over technische analyse, en zoals bekend is niet iedereen het eens over de efficiëntie van beleggingsbeslissingen gebaseerd op technische analyse.

Ten tweede, de auteur zelf zegt dat het over niet veel meer gaat dan een bescheiden gokje. De titel van zijn blogpost is dan ook: "Building a Base for a Dead Cat Bounce". En ook opverende dode katten zijn tamelijk dood.

Maar het blijft toch mooi, de lef van zo'n contraire investeerders.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud