Advertentie

'Lekkere douche gehad, Warren?'

Ik wou dat ik een blonde vrouw was en dat ik bij een groot Amerikaans televisiestation werkte. Want dat lijkt zowat de enige manier om dicht bij het Orakel te komen. Zaterdagochtend om 6.30 uur mochten wij (de journalisten) het Qwest Center in Omaha binnen voor een ontmoeting met Warren Buffett. Maar tot een intiem moment kwam het nooit. Helaas.

Een horde veiligheidsmensen zorgde ervoor dat alle gewone stervelingen (waaronder ikzelf) netjes bij Buffett vandaan gehouden werden. Ik heb niet kunnen bijhouden hoeveel keer ik 'Move back, sir!' gehoord heb. Wie toch door het security cordon probeerde te breken, werd bruusk bij het nekvel gegrepen. Zoals die twee Japanse journalisten die telkens een sprintje zetten in de richting van Warren - camera's in de aanslag - maar, net voor ze Warren het vuur aan de schenen wilden leggen, werden opgetild om enkele meters verder opnieuw te worden neergepoot.

Interviews met Buffett zijn voorbehouden voor 'tv crews of major news organisations', klinkt het droogjes in de officiële communicatie van Berkshire Hathaway. En daar hoort Mediafin, de moeder van De Tijd, niet bij. Laat ons het op Amerikaans chauvinisme houden. En onwetendheid. Want hadden ze De Tijd gekend, dan had ik wel bij Buffett op schoot gemogen, toch?

 

Misschien zat ook mijn verschijning er voor iets tussen. Want, toeval of niet, de journalisten die wel even aan de lippen van Warren mochten hangen, waren allen jonge, op hoge hakken trippelende dametjes. Netjes in een mantelpak. Proper gewassen, mooi gekapt. Het contrast met mijn doorleefde uiterlijk - na mijn odyssee/jetlag/Amerikaans dieet van de voorbije dagen - kon niet groter zijn.

 Vooral de blonde Rebecca 'Becky' Quick (op de foto rechts naast Buffett), presentatrice bij CNBC, en twee niet nader geïdentificeerde journalistes, bleken op een wel erg goed blaadje te staan bij Buffett. Toen die laatste het op een wandelen zette door de grote tentoonstellingshal van het Qwest Center (zie volgende blogpost), mochten zij het Orakel flankeren. Ondergetekende was veroordeeld tot een gevecht in de achterhoede. Ik knokte nog net hard genoeg om 'Becky' de vraag 'Did you have a nice shower this morning, Warren?' te horen stellen. Die kreeg prompt een kamerbrede grens en stamelde iets waar ik enkel 'Haha, yeah, yeah!' uit kon distilleren.

Een ding was mij na vanochtend alvast duidelijk. Op schoot mogen bij 's werelds bekendste belegger, het draait allemaal om de juiste vragen stellen.

Peter De Groote

Advertentie
Gesponsorde inhoud