Les Cracks en Action over Movetis

Even de aandacht vestigen op het feit dat onze collega's van de zusterkrant L'Echo ook een Bear&Bull hebben, alleen heet die niet Bear&Bull maar Les cracks en action.

De blog bestaat al langer maar leidde een tijd lang een eerder sluimerend bestaan. Mijn collega Stéphane Wuille, een door de wol geverfde financieel journalist van L'Echo, blies het ding nieuw leven in.

Het loont zeker de moeite Les cracks te bezoeken - lees bv. Stéphane's kijk op de Biotech Valley en met name de beursgang van Movetis. Alleen... Movetis beklemtoont geen biotechbedrijf te zijn!

Mijn collega Jan De Schamphelaere zegt dat het soms wat onduidelijk is wanneer iets een biotechbedrijf is of eerder een farmabedrijf, maar simplifiërend kan men zeggen dat biotech te maken heeft met het gebruik van lichaamscellen. Klassieke farma is meer bezig met moleculen op basis van klassieke chemie. Biotech heeft bv. ook veel minder last van generische producten.

Movetis is geen biotechbedrijf (zie ook het post scriptum van Stéphane) maar het heeft wel sommige kenmerken van jonge biotechbedrijven, zoals het hoge risicogehalte. En daar legt de blog van Les Cracks op een interessante manier de nadruk op.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud