Advertentie

Liever de dochter

Het verschil maken. Edouard Carmignac kon het vanochtend niet op een al bij al weinig geïnspireerde persconferentie, vanmiddag had hij al wat meer te bieden. In een afgeladen vol Mogador-theater, dat hij voor de gelegenheid had afgehuurd, liet hij zijn beste fondsbeheerders één voor één opdraven om de zaal ervan te overtuigen dat Carmignac Gestion staat voor doorgedreven research en een uitgesproken langetermijnvisie. Maar het fonkelendste lichtpuntje zagen wij een uurtje daarvoor, in de kantoren van Carmignac op de Place Vendôme: zijn dochter, de 31-jarige Maxime Carmignac.

Maxime kwam - opvallend genoeg - niet aan bod in de Mogador-carrousel. Dochter Carmignac bleef braafjes op haar stoel zitten, terwijl haar mannelijke collega's stuk voor stuk in de verf zetten hoe overtuigd zij (en hun werkgever) zijn van de mooie vooruitzichten in de emerging markets, en dan vooral China. Wij hoorden mijnbouwgroepen die in de verste verten geen belletje deden rinkelen, wij zagen de zaal een open doekje geven voor een China-analist die daar zelfs zijn mond niet voor hoefde open te doen, en wij keken verrast op, toen plots Bekaert op een slide passeerde. De Belgische staaltechneuten blijken, naast Lanxess, één van de favoriete 'plays' van Carmignac op het Chinese groeiverhaal.

Zoals gezegd, dochter Carmignac kwam niet aan het woord. 'Voor mij is mijn werk een leerproces', biechtte zij ons even voor de presentatie in het theater op. Ze zei het langs haar neus weg. Zonder gêne. Met een grijns. Is dit echt de dochter van de grijzende macho die wij enkele uren daarvoor met zijn eigen (flauwe) mopjes hoorden lachen? En bovenal, is dit de vrouw die aan het hoofd staat van een Carmignac-hefboomfonds? Ja. Een jongedame bovenal die zonder schroom toegeeft dat haar werk verre van perfect is, gezien haar jonge leeftijd. 'Ik heb een fantastisch team van verstandige mensen rondom mij. Zij geven mij de kans om hierin te groeien. Lukt het niet, dan kras ik op. Ik kan nog veel andere dingen doen in mijn leven.'

Behoorlijk verfrissend, na het routinewerk dat Edouard ons 's ochtends had opgedist. Maxime mag dan (nog?) niet over de beleggersbranie van haar vader beschikken, voor ons maakte zij in elk geval vandaag het verschil. 

Morgen heb ik nog een gesprek met obligatiespecialist Charles Zerah. In één van de komende dagen leest u in De Tijd een verslag van mijn gesprek met Maxime Carmignac.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud