Advertentie
korte metten

M & M

Jordanië heeft de zelfmoordterroriste Sajida Moebarak al-Rishawi (hier op een archieffoto uit 2006) opgehangen ©EPA

Terwijl Mobistar en Melexis afgetroefd worden op de beurs, kreunt Jusititie onder een tekort aan mensen en wordt in het Midden-Oosten de ‘oog om oog, tand om tand’-regel schaamteloos toegepast.

Het resultatenseizoen draait stilaan ook in Brussel op volle toeren en vanmorgen keken beleggers met grote belangstelling uit naar Mobistar en Melexis. De mobilofoniespecialist wist in het vierde kwartaal andermaal klanten terug te winnen en de omzet kwam ook iets hoger uit dan verwacht, maar de courante bedrijfskasstroom (rebitda) viel wat tegen. De grootste ontgoocheling komt echter van de guidance, waarin Mobistar zich erg voorzichtig toont. In feite herhaalt het bedrijf gewoon de prognose van een jaar geleden.

Chipontwikkelaar Melexis deed het omzetmatig prima in het vierde kwartaal, maar de operationele winstmarge viel wat tegen. Hoger dan verwachte waardeverminderingen en R&D-kosten zijn de oorzaak. Voor het lopende jaar rekent het bedrijf op 8 tot 14 procent omzetgroei. Dat het aandeel wat enkele procenten verliest, heeft zeker ook te maken met de hoge waardering. ‘Priced for perfection’ stelt KBCS-analist Guy Sips.

Minder perfect loopt het allemaal bij Justitie. Kan ook moeilijk als je onderbemand bent en daar bovenop nog stevig moet inleveren. De VRT-redactie becijferde dat er bij de rechtbanken van eerste aanleg en de hoven van beroep in Vlaanderen en Brussel zowat 180 mensen te weinig zijn. Een cijfer dat minister Geens op de radio kon bevestigen en dat vooral te wijten is aan de combinatie van langdurig zieken en vacatures die niet ingevuld geraken.

De hele wereld reageerde gisteren geschokt op de video die IS verspreidde en waarop te zien is hoe de gevangengenomen Jordaanse piloot levend wordt verbrand - in een kooi. Een zoveelste gruweldaad van islamitische extremisten bij wie alle stoppen zijn doorgeslagen. Jordanië heeft dan ook niet lang geaarzeld om te reageren. Volgens het oudtestamentische principe van ‘oog om oog, tand om tand’.

Verder nog in het nieuws:

- KPN heeft een nieuwe voorzitter met veel telecomervaring: niemand minder dan ex-Telenet-topman Duco Sickinge.

- ING kijkt aan tegen 2,5 miljard euro aan claims wegens de woekerpolisaffaire.

 

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud