Advertentie
Advertentie
korte metten

Marc Coucke slaagt waar Peking faalt

Marc Coucke ©Photo News

Peking kan beter eens te rade gaan bij Marc Coucke: de ondernemer slaagt er wél in een bodem onder beurskoersen te leggen.

Na 200 miljard dollar gestopt te hebben in een vruchteloze poging de tuimelperte van de lokale aandelenmarkten een halt toe te roepen, verandert Peking het geweer van schouder. Voortaan zijn alle 'paniekzaaiers' die de markt 'destabiliseren' aangeschoten wild: 22 beurswatchers, inclusief een journalist van het gerespecteerde zakenblad Caijin, zijn aangehouden. 

Als Peking écht een vloer wil leggen onder de aandelenkoersen, kunnen ze beter eens te rade gaan bij Marc Coucke. De ondernemer liet via een participatiemelding verrassend weten aandelen Fagron bijgekocht te hebben. En presto: na een halvering van de beurskoers op één maand, herstelt de specialist in magistrale bereidingen voor apothekers in één trek meer dan 10 procent

Verwar echter het ene China niet met het andere. Ageas casht 1,23 miljard euro met de verkoop van de dochter in de 'autonome' Chinese stadsstaat Hong Kong. De focus ligt in de regio in de sneller groeiende markten zoals de rest van de Chinese Volksrepubliek, waar de verzekeraar eind 2014 over een leger van 140.000 (!) agenten beschikte, Vietnam en India. Hamvraag is nu natuurlijk wat Ageas met de oorlogskas, die vóór de deal al 1,5 miljard euro groot was, gaat aanvangen.

U ziet het: crashende beurs of niet, iedereen is wel op één of andere manier met China bezig. Niet in het minst Republikeins presidentskandidaat Donald Trump. The Donald heeft een duidelijke mening over China. En die willen u absoluut niet onthouden:

Trump on China: "CHINA, CHINA, CHINA, CHINA, CHINA CHINA, CHINA, CHINA, CHINA, CHINA CHINA, CHINA, CHINA, CHINA, CHINA CHINA, CHINA, CHINA, CHINA, CHINA CHINA, CHINA, CHINA, CHINA, CHINA CHINA, CHINA..."

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud