Advertentie

Middagchat: VS economie, eurozone en Telenet

Het is de laatste volledige handelsdag voor het kerstweekeinde, en één van de gevolgen is dat nogal wat macrodata worden samengebundeld: de Amerikaanse inflatie, de duurzame goederen, het persoonlijk inkomen / bestedingen, het consumentenvertrouwen, de verkoop van nieuwe woningen. De markt is de laatste tijd opgetogen over de verbeterde vooruitzichten voor de Amerikaanse economie, we zullen zien of dit met de data van vandaag wordt bevestigd. 

Telenet verliest dan toch weer terrein, nu het debat over de regelgeving en de concurrentie in de sector ongemeen hard woedt. Dexia houdt goed stand, ondanks de herrie (gevolgd door ontkenningen) over de toestand van de groep. 

Griekenland loodste de besparingen goed door het politieke debat en verscheidene Europese landen, waaronder Duitsland, werken aan een nieuw noodfonds voor eurolanden in moeilijkheden. Inspanningen die meer dan verantwoord zijn, gelet op het feit dat de Zwitserse frank sterk presteert tegenover de euro - een teken van wantrouwen in de eurozone, zo zeggen marktpartijen.

Meer over dit alles tijdens onze middagchat van 12 uur tot 12.30 uur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud