Advertentie

Mobistar inviteerde de moordenaar in eigen huis

Het overzicht van de ochtendresultaten...

Een bepaald niet vrolijk stemmende stroom bedrijfsnieuws:

Mobistar voorspelt na een beroerd 2013 ook voor 2014 een lagere winst en blijft vooral eigen klanten verliezen. Voor mij is het dé ironie van het Belgische bedrijfsleven: Mobistar inviteerde de eigen moordenaar in huis. Net als de Franse prijzenbreker Iliad met het netwerk van Mobistar-moeder Orange, maakt Telenet voor zijn mobiel aanbod gebruik van het netwerk van Mobistar. Welnu: sinds Telenet met zijn King & Kong-aanbod in het najaar van 2012 een prijzenslag op de mobiele markt ontketende verloor Mobistar 360.000 eigen klanten – het equivalent van een Gent plus Brugge zeg maar – en verdient Mobistar op de resterende klanten ook nog eens 13 procent minder.

D’Ieteren doet een Mobistarke en voorspelt na een beroerd 2013 ook voor 2014 een lagere winst. Het Huis zet de hakbijl in de Brusselse garages. En na jaren zoeken hoeft de geplande overname niet meer per se autogerelateerd te zijn. Met andere woorden: D’Ieteren wordt meer dan ooit een holding. Dat komt er van als je dealmaker Axel Miller CEO en imperiumbouwer PO Beckers bestuurder maakt, natuurlijk.

Gelet op bovenstaande meuk valt de beleggersreactie (-8% bij Mobi, -13% bij D’Ieteren) in beide gevallen nog relatief mee.

 GDF Suez verwacht geen beterschap op de Europese energiemarkt en schrijft dan maar 15 miljard euro lucht uit de balans. En toch moet de belegger niet vrezen: dit jaar blijft het dividend onveranderd op 1,50 euro bruto en ook de komende jaren wil Gérard M ‘minstens 1 euro’ dividend uitkeren. En bovendien komt er een extraatje van 10 procent voor de aandeelhouders die Gérard minstens 2 jaar lang trouw blijven. Alstublieft.

 Nog bedrijfsnieuws: De Franse GBL-dochter Imerys koopt de Amerikaanse kleiproducent Amcol.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud