Moet de CEO van Option ook de voorzitter van de raad van bestuur zijn?

De nieuwe maatregelen van Option nemen de onzekerheid niet bepaald uit de markt. De poll op de site wordt blijkbaar driftig aangeklikt. Het is nog wel vroeg, maar zowat de helft van de respondenten denkt niet dat Option het met deze maatregelen zal redden als zelfstandig bedrijf. Het aandeel noteert momenteel (11.45 uur) ruim tien procent lager.

Een vraag die ik mij stel is hoeveel feedback zo'n bedrijf nog krijgt.Het lijkt mij niet gezond dat oprichter Jan Callewaert tegelijk CEO én voorzitter van de raad van bestuur is. Bij ons weten zijn er ook nog maar twee analisten die het aandeel opvolgen.

De belangrijkste feedback die een bedrijf krijgt, is die van de markt uiteraard. Chinese concurrenten zijn niet enkel goedkoop, ze maken ook producten die steeds innovatiever zijn. Het lijkt dan ook verstandig voor het bedrijf een ommezwaai te maken. De focus ligt voortaan op het aanbieden van allerlei diensten en software rond mobiel breedbandinternet.

Er is niet alleen geld voor nodig, maar ook een sterke raad van bestuur, en dan is het niet goed dat de CEO die raad ook voorzit.Wat is uw mening hierover?

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud