Morgan Stanley vindt het welletjes

Of je als bank nu je broek gescheurd hebt aan de crisis op de Amerikaanse markt voor risicovolle hypotheken of niet, voor beleggers maakte het de afgelopen weken niet veel uit. Beleggers zetten hun aandelen van leveraars van financiële diensten, banken en verzekeraars massaal in het uitstalraam.

Een blik op de Bel20 leert ons dat de koersen van financials zoals Dexia en KBC nog maar een schim zijn van enkele maanden geleden. En dat terwijl Dexia via een communiqué liet weten via zijn activiteiten in de VS geen enkel risico te lopen door de Amerikaanse 'subprime'-perikelen en KBC in de VS niets te zoeken heeft.

Beurshuis Morgan Stanley vindt de afstraffing die de financiële waarden de afgelopen weken ondergingen overdreven, en beloont de Europese financiële sector nu met een adviesverhoging  van 'underweight' tot 'overweight'. Morgan Stanley onderstreept dat de fundamentals voor de sector nog steeds gezond zijn en dat het subprime-risico nu wel genoeg in de koersen verrekend zit.

Morgan Stanley geeft toe dat het niet precies weet hoe de vork aan de steel zit hoe en of de Amerikaanse hypotheekproblemen de economische groei zullen beïnvloeden. Het beurshuis meent echter dat een belegger tot kopen moet overgaan op het moment dat de onzekerheid zijn hoogtepunt bereikt heeft. En dat moment is nu gekomen, aldus de analisten.

Peter De Groote

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud