Nausea als koopindicatie

Vergeet technische en fundamentele analyse. Het zijn de fysieke signalen die aangeven of u moet kopen of niet. Tenminste, dat blijkt uit enkele commentaren van professionele marktenmensen, en wie ben ik om hun expertise in vraag te stellen.

In een vorige post citeerden we Matt McCall van Penn Financial, die zei dat hij emotioneel gesproken alles wou verkopen, maar gewoon geleerd heeft dat zulks betekent dat we ons dicht bij de bodem bevinden. Met andere woorden, dat de markt op het punt staat weer te stijgen.

Wil u het nog duidelijker? Alphaville op FT.com  heeft het over Rob Fraim van Mid-Atlantic Securities, die een 'Vomit Alert' (inderdaad, kots alert dus) uitstuurde. "Historisch bekeken is er een amusant hoge succesratio in het long gaan (nvdr. kopen dus) wanneer mijn nausea een piek bereikt", aldus Fraim. "Wanneer ik de neiging heb over te geven op mijn bureau, dan zou dat net de tijd kunnen zijn om te kopen... wel ik ben hier om u te zeggen dat... alle grapjes terzijde, ik echt de neiging voel over te geven."

Blijkbaar zijn er wel meer beleggers en handelaars die zich misselijk voelen, gelet op het herstel dat zich momenteel lijkt voor te doen. 

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud