Advertentie

Nederlandse huizen 'elke dag goedkoper'

De noorderburen zitten met de handen in het haar. De niet aflatende huizencrisis vreet aan het vertrouwen en veroordeelt samen met de besparingsdrift van Den Haag tot een permarecessie

Maar Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn, mochten er niet een paar geslepen kooplieden van de nood een deugd maken. En misschien heeft makelaar Edwin Brockhoff wel de koevoet gevonden om de woningmarkt open te breken, schrijft De Volkskrant.

De vastgoedmakelaar startte de webstek elkedaggoedkoper.nl op. De titel geeft meteen al het eenvoudig principe weg: elke 24 uur zakt de verkoopprijs met een vooraf bepaald bedrag. Wie toeslaat, betaalt de geldende dagprijs. 'Marchanderen' kan dus niet.

'Ik wil de spanning terugbrengen voor de kopers, want die is helemaal weg', zegt Brockhoff in de Volkskrant. En verkopers krijgen via het principe van de gestage prijsdaling weer wat realiteitszin. 'Zij houden uit risicoaversie te lang vast aan een te hoge vraagprijs.'

Verkopers onderhandelen samen met de makelaar een bodemprijs. En kopers worden onder meer door een indicatie hoeveel andere kooplustigen een woning die dag hebben bekeken, wat hen potentieel al snel op de 'kopen'-knop doet duwen. Niets zet een mens meer aan tot actie dan een aftikkende klok.

Een screenshot van de veilingsite, mocht u altijd al een woning in de Koewijzend in Zwaag - net boven het Noord-Hollandse Hoorn, mocht dat geen parate geografische kennis zijn - willen hebben: 

Advertentie
Gesponsorde inhoud