Advertentie

Negen dingen die u deze ochtend moet weten als belegger

Hoofdpunten deze ochtend: 

- Het inschrijvingsrecht Nyrstar is naar volume het meest verhandelde effect van de Brusselse beurs, met na drie kwartier handel al 940.000 stuks Nyrstar zelf is nummer drie met 740.000 stuks, alleen Ageas (885.000) zit er nog tussen. Dankzij de drukke arbitragehandel noteert het inschrijvingsrecht vrij dicht bij zijn theoretische koers, met een onderwaardering van zo’n 2 procent (1,93 euro, tegenover een theoretische koers van 1,97 euro).

 - Belgacom, Bekaert en Telenet laten gul geld naar de aandeelhouders stromen via kapitaalverminderingen en dividendverhogingen. 

- Biotechbedrijf TiGenix is nog niet in een fase om de aandeelhouders met dividenden te verwennen, het bedrijf vraagt extra kapitaal. Het neemt het Spaanse Cellerix over via een aandelenruil. Het aandeel ging bij de start fors hoger. 

- CFE moet lager na een afwaardering in Tunesië. DEME was de voornaamste motor voor resultaten, die in 2010 weer goed waren. 

- Ter Beke deed beter dan verwacht, maar moet toch lager na de stijging van de laatste dagen. 

- Elia kende een sterk jaar maar wordt daar slechts matig voor beloond, concrete vooruitzichten voor 2011 zijn er niet. 

- Inflatie blijft het grote macrothema. Duitsland en België komen terzake met cijfers. 

- De dollar blijft zwak ondanks de geopolitieke spanningen, de markten zijn ervan overtuigd dat de Fed minder streng op inflatie reageert dan andere centrale banken. 

- Er worden vandaag in Libië na het gebed verhevigde protesten en gevechten verwacht. De internationale markten zijn vandaag kalmer maar de olieprijzen blijven hoog. 

Meer over dit alles tijdens de marktenchat van 12 uur tot 12.30 uur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud