Advertentie

Negen dingen die u moet weten als belegger

(foto Reuters: Jean-Claude Trichet, voorzitter van de ECB)

Er wordt uitgekeken naar de persconferentie van de ECB na het rentebesluit, waarbij vooral wordt gelet op de inflatieretoriek. 

In de VS komen er positieve geluiden over de arbeidsmarkt, zowel de ADP-banencijfers als het Beige Book gaven aan dat het de goede richting uitgaat. Morgen is er het maandelijke banenrapport. 

Apple verraste gisteren vooral door het feit dat de zieke Steve Jobs zelf de iPad 2 voorstelde, met het hem kenmerkende enthousiasme en met de nodige sneren naar de concurrentie. Apple steeg beperkt want de meeste gegevens over de nieuwe iPad waren al bekend, wel was er ook een positieve reactie van andere techaandelen. 

De olie zakte in de vroege ochtend afgetekend na geruchten over een vredesplan in Libië, om terug weer te stijgen nadat bleek dat het vooral om een idee ging van president Chavez van Venezuela. 

De essentie van de Belgische resultatenstroom, zeker niet exhaustief:

  • AB InBev (+2,8%):  de omzet stelt wat teleur, maar Brito & Dutra bewijzen eens te meer als geen andere kasstroom te kunnen puren uit elke hectoliter verkocht bier.  Traditioneel voorzichtige outlook, maar beleggers zien veel meer ruime verdubbeling dividend als teken van vertrouwen. 
  • Delhaize (-1%): sluit Balkan-deal voor 932 miljoen euro: ‘strategisch mooie deal, duur prijskaartje’, luidt eerste conclusie. Balkan kan dienen als bruggenhoofd naar bestaande ketens in Griekenland en Roemenië. 
  • AvH (+1,3%): traditioneel sterke cijfers, opmerkelijk: financiële poot (Delen & Van Breda) voor het eerst sinds 2006 weer grootste winstmotor. 
  • Option (-8%): is de anti-Brito, waar AB InBev de koning van de kasstroom is, zijn de Leuvenaars de koning van de cashdrain. 
  • Voorts nog cijfers GDF Suez (-0,3%, nipt onder prognoses), Ahold (-2,5%, kosteninflatie) en Carrefour (+1,5%).

De marktenchat heeft plaats om 14 uur. Om 12 uur heeft een chat plaats van T-zine over de nieuwe iPad 2 en de sector van de tablets. 

Advertentie
Gesponsorde inhoud