Niet naar analisten luisteren? Kom nu!

Nogal wat beleggers bezweren me dat ze niet naar analisten luisteren. Aan hen zijn al die analistenpraatjes niet besteed, zo zeggen ze toch. Blijkbaar hebben ze niet veel vertrouwen in analisten.

Meestal zeg ik dan dat ook wanneer men weinig vertrouwen heeft in de rating of in het koersdoel, de analyses zelf dikwijls wél interessant zijn.

Maar is het wel zo dat analisten worden genegeerd? De net afgesloten beursdag toont een ander beeld.

Op de brede markt stond farmabedrijf Movetis afgetekend bovenaan. Movetis trok op 4 december 2009 naar de beurs aan 12,25 euro per aandeel. Sindsdien bewoog het aandeel amper. Er gold immers een blackoutperiode voor de beurshuizen die betrokken waren bij de beursgang. Dat wil zeggen dat de analisten nog geen adviezen mochten verstrekken over het aandeel. Die periode is nu dus voorbij.

KBC Secrities gaf vanmorgen de aftrap. Analist Jan De Kerpel geeft Movetis een koersdoel van 16 euro. 'Kopen', luidt het advies.

Het aandeel ging vandaag 8,1 procent hoger tot 13 euro bij bijzonder drukke handel. Dat zal dus wellicht rechtstreeks een gevolg zijn van het rapport van De Kerpel, maar ook van het loutere besef dat ook andere analisten het aandeel de komende dagen en weken zullen bespreken. 

Jan De Schamphelaere schreef een artikel over het rapport van De Kerpel.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud