Nokia haalt nog eens uit

Het was lang geleden dat Nokia nog eens een ander bedrijf pijn deed. Maar donderdag was het nog eens van dat. TomTom, Europa's grootste gps-producent, kelderde meer dan 10 procent, nadat de Finnen hun plannen ontvouwden om gratis navigatiesoftware aan te bieden op hun smartphones. In de VS gaat Garmin, zowat de Amerikaanse tegenhanger van TomTom, meer dan 4 procent onderuit op Nasdaq.

Opvallend: de Nokia-belegger reageert eerder lauw. In een weliswaar dalende markt kon het aandeel in Helsinki nog geen procent winnen. Evenzeer opvallend, de rijzende sterren in het smartphone-segment Apple (iPhone) en Research in Motion (BlackBerry) reageren nauwelijks op het nieuws. En ook de analisten lijken zich niet al te veel zorgen te maken. 

Meer zelfs. Hier en daar wordt zelfs geopperd dat Nokia in het vierde kwartaal fors zal moeten afboeken op Navteq, de Amerikaanse navigatiespecialist die het enkele jaren terug overnam. En wellicht zullen de laatste drie maanden van 2009 geen kentering gebracht hebben op de smartphone-markt. Nokia heeft een tik uitgedeeld, maar niet aan zijn rechtstreekse concurrenten. Daarvoor zullen de Finnen écht vernieuwend uit de hoek moeten komen.

PDG

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud