Advertentie

Obama versus het goud

"Madhedgefundtrader" stelt op de blog Zero Hedge vast dat het goud lager gaat, meer precies 7,6 procent tegenover de piek van 1.428 dollar van slechts vier weken geleden.  Er zijn fundamentele redenen: een aanbodvergroting omdat de hoge goudprijzen (29 procent hoger op een jaar) bv aanzetten tot het recycleren van oude juwelen.

Stijgende rente verhoogt de opportuniteitskost van het aanhouden van goud. Er is sprake van winstnemingen nu in de VS financials en techaandelen hoge ogen gooien en het snelle geld zich naar die sectoren spoedt. Sommigen verwijzen zelfs naar de goed ontvangen toespraak van president Obama die het vertrouwen in het fiatgeld terug zou hebben versterkt. 

Technische indicatoren wijzen volgens madhedgefundtrader op een verdere daling. Op langere termijn gelooft hij in een inflatiescenario met een bijhorende stijging van het goud. Maar voorlopig gaat het lager. 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.