Ondertussen in de reacties...

De beurzen kennen een slechte dag, zo blijkt in de loop van vrijdagmiddag. De indexen reageren slecht op de cijfers van JPMorgan Chase. De Amerikaanse bank rapporteerde nochtans een beter dan verwacht winstcijfer. De inkomsten lagen evenwel licht onder de verwachtingen, en topman Jamie Dimon bleek niet helemaal tevreden.

Louvada reageert:

Dat is natuurlijk nog maar de vraag. Hoe goed is het nieuws eigenlijk? Uiteindelijk wordt nieuws ingeschat tegenover de verwachtingen van de markt, en misschien loopt de markt soms wel te hard van stapel? Wanneer de markt dan ook naar andere cijfers kijkt dan de headlines, kan men haar dat niet kwalijk nemen, en precies dat lijkt het geval te zijn bij JP Morgan Chase.

De beurzen kregen nog een extra duw naar beneden door de tegenvallende indicator over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. De indicator van de universiteit van Michigan kwam uit op 72,8, tegenover 72,5 in december. Economen hadden op 74 gerekend - dus een verhaal van verwachtingen.

Ruhe heeft vragen over de rol van de analisten bij het formuleren van verwachtingen:

KayGee ziet nog een mogelijke verklaring:

De voorzieningen voor wanbetalingen op kredietkaarten bij JP Morgan Chase liggen ook hoger dan verwacht, zo merkt Blue Horse Soe op. Deus ex machina antwoordt:

Pepijn vindt alvast dat het sentiment en de verwachtingen veel te bullish zijn. Beursboer vindt een correctie altijd gezond:

Zijn 2 weken ver en UCB, Arseus, Nyrstar, GBL, ... hebben al een schitterende rally achter de rug. Die winstname had ik vanmorgen al zien aankomen ivm lang weekend. Niets speciaal en niets om je zorgen over te maken. Grote beer Roubini himself is al optimistisch over de verdere economische groei. Ik ga me pas zorgen beginnen maken als de die-hard beren op dit forum optimistisch worden :-).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud