Ondertussen in de reacties...

In de reacties gaat er bijzonder veel aandacht naar het artikel over het gerechtelijke onderzoek naar mogelijke marktmanipulatie door Fortis-toplui. Het onderzoek leverde al bezwarende elementen op, zo vernam De Tijd.

In een reactie vreest Trek dat een eventuele vergoeding die van Fortis zou komen voor de Fortis-belegger ook weer geen goed nieuws is. 800000-1 vindt dat ook politici zoals Reynders en Leterme misleidende verklaringen aflegden. Kan het argument worden ingeroepen van het algemeen belang of het hoger belang? Dat, zegt Nico, is in geen enkele wet gedefinieerd.

Nogal wat deelnemers aan het debat vroegen stelden dat de bestuurders onvoldoende vermogend zijn om de schade te betalen. Er is ook discussie over de vraag of de holding als rechtspersoon nog kan aangesproken worden, dan wel of de bestuurders zelf zouden moeten opdraaien voor eventuele schadevergoedingen zonder mogelijkheid dit af te wentelen op de holding.

Sommigen vinden dat er eigenlijk geen sprake is van hoop (op schadeloosstelling). Deus ex machina ziet toch ook goed nieuws in de Fortis-zaak:

In de marktenreacties vindt Ovv de stijging van UCB terecht, de Angelsaksische beurshuizen zien eindelijk het potentieel van de nieuwe medicijnen van UCB, zo zegt hij (over de koop-aanbeveling van Citigroup). Justin heeft meteen een investeringtip voor UCB: IBt kopen.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud