Ondertussen in de reacties...

Bear&Bull overloopt op gezette tijden de reacties op de site en maakt daar een selectie uit...

- De goede Chinese exportcijfers worden door economen als een teken beschouwd dat de wereldeconomie aan de beterhand is. Maar, zo merkt filipwvl op, als China goede exportcijfers voorlegt, wil dat zeggen dat de Europese handelstekorten zullen groeien. 

- De Chinese economie kan dit jaar 16 procent groeien maar tegelijk geconfronteerd worden met een inflatie die volledig ontspoort en een vastgoedzeepbel. Morpheus zegt dat de Chinese economie nog een hele lange weg heeft af te leggen. De sterkte van China is volgens hem het groepsdenken en een mentaliteit die minder is gericht op "hebben en wel direct".

- Heineken neemt het Mexicaanse Femsa over en staat oog in oog met AB Inbev in Mexico. xMoraelin denkt dat Heineken hiermee InBev verplicht het (Mexicaanse) Modelo volledig in handen te krijgen, eventueel op termijn.

- Galapagos sluit een megadeal met Roche. fb651987 vindt het een mooi verhaal voor Galapagos maar hun onderzoekswerk kost handenvol geld en bij een latere mislukking zijn zij de pineut en niet Roche. Kingside verdedigt het model van Galapagos: "De servicedivisie is winstgevend. De cashburn bij GLPG is zeer beperkt voor een biotechbedrijf. Het portfolio is gespreid over verschillende domeinen wat maakt dat het risico fors gereduceerd wordt."

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud