Advertentie

Ook Hank Paulson voelt vastgoedcrisis

Zelfs een voormalig Amerikaans minister van Financiën ontsnapt niet aan de algehele malaise op de vastgoedmarkt in de VS. Of Henry 'Hank' Paulson evenzeer te beklagen valt als de vele Amerikanen die hun huis aan de bank verloren omdat ze hun lening niet meer konden afbetalen, is nog een ander paar mouwen.

Paulson, die in een vorig leven ook nog aan het hoofd stond van Goldman Sachs, zette zijn huis in Washington in april 2010 te koop. De architect van de gigantische bail out voor Wall Street vroeg 4,6 miljoen dollar voor een huis met drie slaapkamers in een bebost gebied.

Veel interesse kon dat echter niet opwekken. Uiteindelijk werd er vorige week toch een koper gevonden, maar die wilde slechts 3,25 miljoen dollar neertellen. Zelf betaalde Paulson in 2006 nog 4,3 miljoen dollar voor het huis.

Niet dat Paulson nu een zware financiële kater heeft geleden. Het persoonlijke vermogen van de man wordt geschat op zowat 700 miljoen dollar. Naast het huis in Washington bezit hij ook een huis op de familieterreinen in Illinois. De afgelopen jaren telde hij samen met zijn vrouw in totaal zowat 32 miljoen dollar neer voor een lap grond van ongeveer 3.000 hectare op een eiland voor de kust van Georgia.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud