Op de vlucht voor de bonustaks

De forse belasting op bonussen bij financiële instellingen in het VK heeft al voor heel wat ophef gezorgd. De Britse minister van Financiën Alistair Darling wil 50 procent belasting heffen op elke bonus die boven omgerekend 27.500 euro uitkomt. Het gaat om een eenmalige heffing, die loopt tot 5 april 2010.

Die termijn kan echter verlengd worden, zodra de Britse overheid in de gaten krijgt dat financiële instellingen de uitbetaling van de bonussen uitstellen om de belasting te ontwijken. Wat ze gaan doen om de recentste manoeuvres van de financiële sector op te vangen, wordt een ander paar mouwen.

Volgens de website van Sky News zou het handelshuis Tullett Prebon van plan zijn om zijn hoofdkwartier weg te halen in Londen. Het personeel zou het aanbod krijgen om te gaan werken in een van de buitenlandse kantoren in Zwitserland, Bahrein en Singapore. Dat zijn landen met een volgens het management 'zekerder belastingsregime'.

Sky News baseert zich voor het bericht om een interne e-mail, die bij hen is beland. Een formele bevestiging is er dus niet. Het is nog niet geweten of Tullett Prebon overigens zelf in aanmerking komt voor de bonustaks. Om op basis hiervan het einde van The City in te luiden als financieel zenuwcentrum, is wat voorbarig. Tullett Prebon is echter geen kleintje, dus als signaal kan het wel tellen.

Kim Evenepoel

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud