Operatie 'schone lei' bij Delhaize

Delhaize-topman Pierre-Olivier Beckers - Foto Belga ©BELGA

Het aandeel Delhaize boekt zowaar winst donderdagochtend, ondanks de plotse verliescijfers in het derde kwartaal. Die zijn het gevolg van een forse afwaardering op Balkanketen Delta Maxi.

Een vreemde koersreactie, zou u kunnen denken. Maar er zat al zoveel slecht nieuws in de koers van Delhaize verwerkt, dat de afschrijving van 195 miljoen euro op de goodwill en merken van Delta Maxi eerder kan beschouwd worden als een nieuw startpunt.

CEO Pierre-Olivier Beckers geeft op 8 november definitief de fakkel door aan zijn opvolger, de Nederlander Frans Muller. Het voorbije jaar heeft hij hard gewerkt om Muller een volledig opgekuist bedrijf in handen te geven.

De activiteiten in Montenegro en Albanië werden afgestoten, en in de VS verkocht Delhaize zijn 3 kleinere ketens Sweetbay, Harvey's en Reid's. Food Lion, de grootste keten in de VS, is intussen bijna zo goed als volledig gerenoveerd en geherlanceerd, voorlopig met bevredigende resultaten.

Het maakt de opdracht voor Muller een tikje gemakkelijker, maar de Nederlander heeft nu ook zo goed als geen excuses meer. Hij kan niet meer aanvoeren dat hij een erfenis van zijn voorganger moest opkuisen. Dat heeft die voorganger nu zelf gedaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud