Advertentie

Optimisme troef bij de bulls van Goldman

‘2009 was het jaar van de survival, 2010 dat van de twijfel en 2011 wordt dat van het herstel’. Dat schrijft Goldman Sachs in een nieuw, bullish rapport.

In december gaf de zakenbank, die de status van huisbankier van de VS heeft, zijn economische vooruitzichten voor het nieuw jaar. 2011 is nog maar zes dagen jong, maar die verwachtingen mogen al in de prullenbak. ‘Onze optimistische vooruitzichten zijn er nog positiever op geworden’, zegt Goldman.

Inmiddels gaan de Amerikanen uit van een wereldwijde groei van bijna 5 procent, bijna 0,4 procentpunt meer dan enkele weken geleden. ‘We verwachten een nieuw sterk jaar voor wereldwijde groei, en nog belangrijker, een duidelijke versnelling van de VS.’

Recente cijfers over het ondernemersvertrouwen en zelfs de arbeidsmarkt, tot nu de zwakke schakel in het herstel, suggereren dat het Amerikaanse economie -eindelijk- onder stoom komt. Voor 2011 mikt Goldman op een groei van 3,4 procent, tegenover 2,9 procent in 2010.

Toch schuilen er ook risico’s. ‘De Europese schuldencrisis is nog altijd onze grootste zorg op korte termijn. En ook de inflatie en de verstrakkingsmaatregelen in de groeilanden maken de weg hobbelig.’ De beleggers slaapt dus, net als Goldman, maar beter met een oog open.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.