korte metten

Pinanti is pinanti

FIFA-voorzitter Sepp Blatter krijgt zijn organisatie maar niet uit de schandaalsfeer. ©AFP

De Zwitserse politie heeft - eindelijk, zouden velen zeggen - een strafschop tegen de wereldvoetbalorganisatie FIFA gefloten. Nu moet de Amerikaanse justitie die 'pinanti' nog binnentrappen. Intussen probeert Test-Aankoop een collectieve schadeclaim bij de NMBS binnen te trappen.

Kent u 'm nog, die legendarische uitspraak 'pinanti is pinanti'? Het zijn de woorden van de Nederlandse ex-voetballer Wim Reijers, op dat moment (begin jaren 1980) aan de slag als trainer bij KV Kortrijk. Omdat-ie zo fantastisch is, geven we hem nog eens even mee:

De legendarische 'pinanti is pinanti'-uitspraak van Wim Reijers.

Maar of het er vandaag zo vrolijk aan toegaat bij de FIFA, de wereldvoetbalbond, is weinig waarschijnlijk. Op aangeven van het Amerikaanse gerecht plukte de Zwitserse politie woensdagochtend vroeg een zestal topfiguren uit de voetbalwereld uit hun bed in een luxueus hotel in Zürich. Ze worden er allemaal van verdacht FIFA-toplui geld te hebben toegestopt voor een totaalbedrag van meer dan 100 miljoen dollar.

De FIFA, geleid door de controversiële voorzitter Sepp Blatter, geraakt maar niet uit de schandaalsfeer. En nu wordt het menens. Tot dusver behandelde de organisatie alle aantijgingen intern, wat doorgaans leidde tot onderzoeken die met een sisser afliepen. Maar de gearresteerde heren zouden nu uitgeleverd worden aan het Amerikaanse gerecht. Afwachten of deze sneeuwbal zich ontwikkelt tot een heuse lawine.

De NMBS ziet intussen een andere lawine op zich afkomen, in de vorm van een massaclaim van de consumentenorganisatie Test-Aankoop. Die becijferde dat alle recente stakingen bij de spoorwegmaatschappij de reizigers in totaal al 24,5 miljoen euro hebben gekost. En dat geld wil de organisatie nu voor de rechter opeisen. Tenzij de NMBS binnen de maand met een aanvaardbaar voorstel komt. Afwachten of Johnny Thijs in deze omstandigheden zin heeft om de nieuwe voorzitter van de NMBS te worden.

Een greep uit het overige nieuws van deze ochtend:

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud