Advertentie

PREVIEW: 'Deceuninck groeide 15% in eerste kwartaal'

Analisten verwachten dat de omzet van Deceuninck in het eerste kwartaal met 15,6 procent aandikte tot 133,5 miljoen euro.

De groei is vooral te danken aan de overname van het Turkse Pimas en aan de positieve wisselkoerseffecten. Zowel de dollar, de Turkse lira als het Britse pond verstevigden tegenover de euro. Dat alles eruit gefilterd steeg de omzet volgens analisten slechts met 2,1 procent.

Cijfers over de winstgevendheid geeft het bedrijf vermoedelijk nog niet. Het beurshuis Bank Degroof merkt wel op dat de prijs voor pvc aanzienlijk gedaald is, met 10 procent tegenover het vierde kwartaal en zelfs met 15 procent tegenover het eerste kwartaal vorig jaar. Aangezien pvc de belangrijkste grondstof is voor Deceuninck, zal dat de winstmarges positief beïnvloeden. Daar staat wel tegenover dat Deceuninck steeds meer concurrentie krijgt van goedkope ramen uit Oost-Europa, wat voor een structurele druk op de marges zorgt. Daardoor besliste het bedrijf eerder dit jaar al 15 bediendenjobs in ons land te schrappen.

Voor het volledige jaar rekent het management op een hogere nettowinst dan vorig jaar, minstens 10,5 miljoen euro dus. De analistenconsensus ligt op 10,9 miljoen euro. Vorig jaar lag de nettowinst op het hoogste peil sinds 2005, maar dat was grotendeels te danken aan eenmalige elementen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud