PREVIEW Gouden UCB-trio groeit 30 procent in 2013

(Foto: Belga) ©BELGA

Analisten verwachten dat UCB vorig jaar 3,4 miljard euro omzet haalde. De omzet van de drie nieuwe medicijnen (Cimzia, Vimpat en Neupro) steeg vermoedelijk met bijna 30 procent tot 1,2 miljard euro. ‘Het trio presteerde sterk in de eerste negen maanden van 2013. En we verwachten niet anders in het vierde kwartaal’, aldus Jan De Kerpel van KBC Securities.

Het ‘oude’ epilepsiemiddel Keppra blijft met 685 miljoen euro omzet wel de nummer 1 in de portefeuille van het farmabedrijf. UCB haalt ook onder andere nog inkomsten uit de verkoop van generische medicijnen van diens dochter Kremer Urban, dat bij UCB belandde bij de overname van het Duitse Schwarz Pharma.

De gemiddelde analistenverwachting voor de rebitda bedraagt 692 miljoen euro, ergens in het midden van de vork 680-710 miljoen euro die het management naar voor schoof.

De winst per aandeel zal naar schatting uitkomen op 1,99 euro per aandeel, wat eerder aan de bovenkant van de managementprognose (1,90-2,05 euro) is.

Voor 2014 mikken analisten op verdere groei. KBC Securities rekent op 3,6 miljard euro omzet (+4%) , 750-800 miljoen euro rebitda en 2,30 euro winst per aandeel (+18%).

Hoewel de focus bij investeerders momenteel ligt op het CVN-trio - dat nog jaren groei voor de boeg heeft – werkt UCB al een pijplijn van nieuwe medicijnen die op langere termijn voor groei moeten zorgen. Zo maakt het bedrijf vermoedelijk in het tweede halfjaar resultaten bekend van de laatste studiefase voor een nieuw epilepsiemiddel (briveracatem). En in 2105 volgen gegevens over een potentieel middel tegen lupus (epratuzumab).

UCB publiceert zijn jaarresultaten woensdagochtend om 7 uur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud