PREVIEW Winstduik voor AB InBev

Carlos Brito, de CEO van AB InBev ©BELGA

’s Werelds grootste brouwer zal vrijdagmorgen uitpakken met volumegroei en een fors lagere nettowinst, verwachten analisten.

Dat laatste heeft te maken met allerlei financiële voorbereidingen voor de geplande overname van SABMiller en met de verzwakking van het pond.

Hoewel de meeste aandacht dezer dagen uitgaat naar de nakende miljardendeal in de biersector, die momenteel geteisterd wordt door moeilijkheden, zullen ook de tweedekwartaalresultaten van AB InBev interessante lectuur opleveren.

In de eerste plaats over de verschillende markten waarin het bierconcern actief is. Analist Wim Hoste van KBC Securities verwacht licht hogere verkoopvolumes in Europa (waar er een combinatie was van slecht weer en het EK Voetbal) en Azië Stille Oceaan, stabiele volumes in Noord-Amerika en opnieuw een forse volumegroei (van 8 procent) in Mexico.

Dankzij een gemakkelijkere vergelijkingsbasis zou Latijns-Amerika Noord (waartoe Brazilië behoort) weer een lichte groei laten optekenen, een opvallende verbetering in vergelijking met de daling met 7,3 procent in het eerste kwartaal. In het zuiden van het Latijns-Amerikaanse continent blijft het kommer en kwel (-5%).

Analisten verwachten dat AB InBev in het tweede kwartaal 10,88 miljard dollar omzet heeft geboekt, 1,5 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. De (genormaliseerde) operationele cashflow (ebitda) ramen analisten op 4,11 miljard dollar (-1,1%) en de nettowinst op 394 miljoen dollar (-79,5%).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud