Advertentie
korte metten

Pricing power

John Porter, de CEO van Telenet ©BELGA

Een stevige prijsverhoging doorvoeren terwijl de klanten rustig blijven zitten. Dát heet prijszettingsmacht en woont in Mechelen.

Pricing power. Zo kunnen we het kwartaalrapport van Telenet samenvatten. Als we volgens Mario Draghi te weinig inflatie hebben, zal het niet aan John Porter gelegen hebben. Hij trok in januari de prijzen van de belangrijkste telecom-, telefonie- en internetbundels met 4 à 5 procent op. En de klanten? Die bleven ondanks veel gemediatiseerd gemekker rustig zitten.

Porter verhoogt zelfs de jaarprognoses en zal over 2015 minstens een kwart miljard cashflow vrij te besteden hebben. Geen wonder dat de aandeelhouders gelet op de sterke koerssprong al dollartekens zien, al moet natuurlijk ook de overname van telecomoperator BASE nog betaald worden. 

Dollartekens zien ook de aandeelhouders van Euronav . De olierederij boekte met dank aan de torenhoge tankertarieven zijn beste kwartaal in zeven jaar:

©Tijd Multimedia

Volgende maand komt er een interimdividend en dat zal stevig zijn, aangezien Euronav eerder al beloofde voortaan 80 procent van de nettowinst naar de aandeelhouders te laten vloeien.

Ook Delhaize verrast in één van de laatste kwartalen voor de supermarktketen overgenomen wordt door, sorry: fuseert met, Ahold met beter dan verwachte resultaten. Een zeldzame uitschuiver was er echter voor de traditionele kampioen van de pricing power: AB InBev . De biergigant ging over het tweede kwartaal over de hele lijn onder de lat door.

Eén van de factoren die meespeelden was de tanende populariteit van 'near beer'. Jawel, near beer. Mengelingen van bier met andere smaken. Bud Light Lime-a-Rita's en andere Rita's lijken stilaan hun beste tijd gehad te hebben. Maar of we daar nu moeten om treuren, laat ik hier even in het midden. 

And finally:

Als u denkt dat wíj een slechte zomer hebben, check even de toestand over het Kanaal. The Guardian pakt uit met 'your underwhelming UK holiday photographs'. Een betere fotoslider gaat u deze week niet vinden op het wereldwijde web.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud