Advertentie

'Rajan belangrijkste post-crisis econoom'

Chicago-econoom Raghuram Rajan is door het Britse weekblad The Economist uitgeroepen tot econoom met de belangrijkste post-crisisideeën. Rajan, die op 12 mei gastspreker is op een event van De Tijd, haalde het onder meer van Robert Shiller (Yale) en Kenneth Rogoff (Harvard).

The Economist legde 15 verschillende experts de vraag voor wie de belangrijkste ideeën heeft voor deze post-crisis wereld. Met vier stemmen kwam Rajan als winnaar uit de bus. 'Rajan zag de financiële problemen aankomen en nam standpunt in', klinkt het bij de respondenten.

Rajan is professor aan de universiteit van Chicago. Daarnaast is hij adviseur van de Indiase premier en maakte hij furore als auteur van het boek Fault Lines, over breuklijnen in de economie.

Op de vraag wie de meest invloedrijke econoom in het jongste decennium was, kwam de naam van Fed-voorzitter Ben Bernanke naar voren. Op de tweede plaats volgde John Maynard Keynes.

Collega Peter De Groote interviewde Rajan vorig jaar in Chicago, collega Bart Haeck strikte Rajan vorige week in Davos.

Opvallend was hoe somber Rajan telkens uit de hoek kwam over de politieke aanpak van de crisis en het schier eeuwigdurende nulrentebeleid van de Fed, die volgens hem wel degelijk een erg hoog prijskaartje heeft. Het leverde een bijzonder pittige discussie met Paul Krugman op. Meest treffend was deze quote:

 

 

Koen Dedobbeleer

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud