Advertentie

Reacties en blogs

De reacties op Bear&Bull zijn talrijk en getuigen van de nodige passie. In al die passie worden de discussies soms erg persoonlijk en, om heel eerlijk te zijn, ook onnodig bitsig. 

Enkele vuistregels om de gesprekken hier aangenaam te houden (wat ze vaak ook zijn). Tegelijkertijd zijn het de principes die we zelf bij de moderatie van de site in het achterhoofd houden: 

- Blijf bij het onderwerp. Er is elke week ook een 'open discussie' waar alle marktengerelateerde onderwerpen welkom zijn, maar (fictief voorbeeld) een blogpost over het rentebeleid van de ECB hoeft geen aanleiding te geven tot een discussie over de opwarming van de aarde. Alles is misschien wel met alles verbonden, maar er zijn grenzen. 

- Hiermee verbonden: breng reacties die een breder publiek kunnen interesseren en die niet louter een gesprek worden dat enkel nog door twee of drie mensen kan worden gevolgd. 

- Heel lange reacties gaan we op basis van hun lengte niet weigeren, maar besef dat de kans dat ze worden gelezen dramatisch daalt. 

- Maak "uw punt" in een discussie, kom eventueel nog terug op een reactie op uw reactie, maar het heeft weinig zin op één blogpost (opnieuw fictief, alhoewel) twintig keer te reageren - de lezer zal uw standpunt echt wel begrepen hebben. 

- Gerelateerd aan het bovenstaande: om de discussies overzichtelijk te houden en te vermijden dat bijdragen enkel nog in een heel smal kolommetje verschijnen, kan een gesprek maximum 5 niveaus diep reiken. Op sommige commentaren zult u daarom niet meer kunnen reageren. Uiteraard is dat in de eerste plaats een technische bekommernis, maar het lijkt ons niet slecht om het ook als een inhoudelijk signaal te beschouwen.

- Tot slot, achter dat andere scherm zit ook een menselijk wezen. Vriendelijkheid en beleefdheid in een discussie doen geen afbreuk aan uw meningen, integendeel. 

Roland Legrand 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.