Real Software - het vervolg

Na een nachtje slapen hebben we wat bijkomende input over het ingewikkelde verhaal van Real. Een opmerking van de revisor is nooit fijn voor een bedrijf, maar experten wijzen er op dat het dit keer eerder technisch is. Volgend jaar zou de opmerking wel eens achterwege kunnen blijven, omdat de herstructureringsprovisie (waarvan de boekhoudkundige verwerking omstreden is) dan mogelijk is opgebruikt. Lees ook ons bijgewerkte nieuwsartikel.

Inmiddels zie ik ook een Flash Note over Real Software van Bank Degroof. Analist Siddy Jobe vindt dat de jaarresultaten stevig zijn en in lijn met zijn verwachtingen, zodat ze een eerste geruststellend element voor de markt zouden zijn.

De opmerking over de uitgestelde belastingsinkomsten zijn ook al een geruststelling volgens de analist, omdat sommigen vreesden dat deze verliezen niet bruikbaar zouden zijn voor het bedrijf bij een fusie. De fusie met Dolmen zal volgens Jobe overigens waarde creëren voor zowel de aandeelhouders van Dolmen als voor die van Real. De analist  heeft als koersdoel 0,46 euro en blijft bij het advies accumulate.

IBM en HP gaan fel tekeer in de Benelux, zo geeft Jobe toe, maar zij zouden in een ander marktsegment zitten, dat van een lage toegevoegde waarde infrastructuur-outsourcing.

Roland Legrand

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud