korte metten

Seks, drugs en rock-'n-roll

De drugs in kwestie draaien rond sigaretten, waartegen de federale regering volgens de Nationale Coalitie tegen Tabak strenger moet optreden. ©BLOOMBERG NEWS

Wat er in het nieuwsaanbod zat van deze dinsdagochtend? Een beetje seks en een beetje drugs. We geven ruiterlijk toe dat de rock-'n-roll wat mager uitvalt, tenzij u wild wordt van de bonanza aan kapitaaloperaties op Euronext Brussel.

Open VLD wil seks op 14 jaar uit het strafrecht halen. Dat staat te lezen in een wetsvoorstel. Voorwaarde is wel dat de partner maximaal 5 jaar ouder is. 'Jongeren moeten zich seksueel kunnen ontwikkelen zonder strafbare feiten te moeten plegen', luidt de redenering van kamerlid Sabien Lahaye-Battheu. 

Na die seks een sigaretje opsteken, is dan weer wel uit den boze. De Nationale Coalitie tegen Tabak tikt de federale regering op de vingers voor diens makke beleid op het vlak van tabakspreventie. De Coalitie doet twee voorstellen: het roken in de auto met kinderen erbij moet verboden worden en de prijs van tabak (en dan vooral roltabak) moet flink de hoogte in.

En dan de rock 'n roll. Zoals gezegd, dat valt wat tegen vanochtend. Tenzij u een belegger bent die helemaal wild wordt van kapitaaloperaties van beursgenoteerde bedrijven, al dan niet in Brussel. Want dan bent u al een kwartaal lang aan het feest. Met de kapitaalverhoging van Care Prperty Invest zitten wel al aan het zestiende bedrijf dat naar de Belgische belegger stapt. Vastgoedgroepen profiteren van het feit dat de beurskoers ver boven de intrinsieke waarde liggen, en bovendien loopt het lagerenteklimaat op zijn laatste benen. Het leidt tot cijfers om van te duizelen:

©De Tijd

En dan nog het andere nieuws in telegramstijl:

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud