Advertentie

Solvay koopt Aphrodite, maar is Zeus niet

De meningen over de overname van Rhodia door Solvay zijn duidelijk verdeeld. Maar één ding is zeker: de codenaam die Solvay achter de schermen gebruikte voor zijn monsterdeal mag er zijn. Zakenbankiers, advocaten en de toplui van Solvay en zijn Franse sectorgenoot hadden het de voorbije weken niet over een 'Rhodia-deal', maar over Operatie Aphrodite.

Het is Rhodia zelf die de codenaam en stoemelings op zijn website laat vallen. In een uithoek van de webstek valt te lezen dat Solvay een cashbod met de steun van de raad van bestuur heeft gelanceerd op Aphrodite. Wie op de bewuste link klikt, komt terecht op een presentatie die de gecombineerde groep voorstelt aan de analisten.

 

Bij Rhodia kregen wij vanochtend op de vraag 'Êtes-vous Aphrodite?' een resoluut, en iet of wat verveeld, 'Non, pas du tout.' te horen. Erik De Leye, de woordvoerder van Solvay, kon er wel mee lachen. En hij zei er meteen bij dat Rhodia (waarvan alle letters in de naam van de Griekse godin terug te vinden zijn) niet simpelweg als Aphrodite werd omschreven, maar deel uitmaakte van Operatie Aphrodite. 'Dus neen, Solvay was niet Zeus of Adonis.'

PS: Wij kwamen niet te weten aan wiens brein de codenaam Aphrodite ontsproten is. Maar het zou ons niet verbazen als Christian Jourquin, de gecultiveerde ceo van de Belgische chemiegroep die maandag in een interview met onze krant nog naar de Franse filosoof Mounier verwees, er voor iets tussen zit.

Peter De Groote

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud