Advertentie

Stel uw vraag aan het orakel!

Het is de natte droom van ieder belegger, en wie weet komt hij op de hoogmis van dit weekend wel uit: stel een vraag aan Warren Buffett.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering nemen Buffett en zijn rechterhand Charles ‘Charlie’ Munger’ gedurende zeven uur aan een stuk vragen aan uit het publiek. Wie geluk heeft krijgt het woord aan een van de 13 microfoons, een andere manier is via drie Amerikaanse journalisten. Carol Loomis van Fortune, Beckie Quick van CNBC en Andrew Ross Sorkin van The New York Times gelden als media die via e-mail gestelde vragen van gewone stervelingen tijdens de meeting naar Buffett zullen doorspelen.

Daar horen wel regels bij: ‘Vraag niet wat we kopen en verkopen’, luidt het. ‘Zelfs als de informatie publiek is, bespreken we niet hoe we tot onze beslissingen komen. Alle andere onderwerpen zijn ok. Zowel Charlie als ik hebben geen idee van welke vragen we gaan krijgen. We weten dat de journalisten er enkele moeilijke zullen uitkiezen en zo hebben we het ook graag.’

Zondag maakt Buffett, na zijn verkoopkunsten bij de juwelier, uitgebreid tijd vrij voor de pers, en zelfs apart voor de schrijvende en de audiovisuele journalisten. In de richtlijnen die wij hebben meegekregen staat zelfs dat, normaal gesproken, elke vertegenwoordiger van de pers één vraag mag stellen aan de goeroe van Omaha. Dus bij deze: laat alle suggesties maar komen, en ik sein, als het even kan, één ervan door naar god hemzelve.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud