Advertentie

Stel uw vragen aan Raghuram Rajan!

Nu donderdag komt iemand naar onze redactie die wel eens de beste econoom ter wereld zou kunnen zijn: Raghuram Rajan. U krijgt de gelegenheid vragen te stellen - die leggen we hem dan voor tijdens een video-interview dat donderdagmiddag wordt gepubliceerd.

Rajan zal vragen beantwoorden over de huidige en toekomstige wereldorde. Welke regio wordt wereldleider, waar zou u inzetten als belegger en investeerder?  Reageer onderaan deze post! U kan uw volledige echte naam vermelden bij de vraag. Die vermelden we dan tijdens het videogesprek. Of als u dat verkiest (wij niet :-), gebruikt u uw schuilnaam.

Waar is Rajan mee bezig en waarom nodigen we hem uit naar Brussel?

Op de redactie zijn we diep onder de indruk van het boek  Fault Lines waarin Rajan, vroegere hoofdeconoom van het IMF, de financieel-economische crisis in een brede context plaatst. Zodanig onder de indruk dat we hem ook uitnodigden als topspreker op het Tijd/L'Echo evenement The New World Order, dat nu donderdagavond plaatsheeft (en dat ik zal livebloggen). 

In de krant van het voorbije weekeinde vindt u een interview dat onze correspondent in New York, Roel Verrycken, had met Rajan. Een citaat uit dat interview over de verhouding tussen China en de VS: 

over Europa:

Hier ziet u Rajan zelf aan het woord over zijn boek: 

De komst van Rajan past in het kader van een groter project van de redactie: een extra katern De Nieuwe Wereldorde. Dat zit bij uw krant van zaterdag 14 mei. We vatten er wereldeconomie op als een gezelschapsspel, met de aarde als spelbord en haar bewoners, natuurlijke rijkdommen en financiële middelen als pionnen. Essays, interviews, reportages en analyses zullen helpen u een mening te vormen, maar het debat en de vragen zijn vanaf nu open! 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud