Stiglitz, de pretbederver

De aandelenmarkten mogen wereldwijd dan wel euforisch reageren op de sterker dan verwachte groeicijfers voor de Amerikaanse economie, niet iedereen is ervan overtuigd dat alle leed nu geleden is. Als we de Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz mogen geloven,staan de meest optimistische beleggers de komende maanden nog flink wat teleurstellingen te wachten.

De Amerikaanse economie mag dan wel de sterkste prestatie sinds het derde kwartaal van 2007 hebben neergezet, Stiglitz ziet nog steeds ernstige hindernissen die het herstel kunnen afremmen.

Tijdens een persconferentie in de Chinese hoofdstad Peking liet Stiglitz verstaan dat de Amerikaanse economie volgens hem onvoldoende sterk groeit om de werkloosheid in 2010 verder terug te dringen.

De komende maanden zal de groei zelfs weer afnemen, zullen de regeringsinkomsten afnemen en zullen er meer woningen in beslag worden genomen door de banken, luidt de weinig opbeurende voorspelling.  'De groei zal alleszins niet snel genoeg zijn om de werkloosheid te doen afnemen. De werkloosheid zal zelfs toenemen', citeert het persagentschap Bloomberg Stiglitz.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud