Advertentie

TechBull - Steve Jobs: recht op privacy, of gezondheidsbulletins?

Steve Jobs (Apple), Eric Schmidt (Google) en Mark Zuckerberg (Facebook) wonen vanavond in San Francisco een ontmoeting bij van president Obama met ondernemers. Het nieuws komt op een moment dat speculatie over de gezondheidstoestand van Steve Jobs hoog oplaait. 

De Amerikaanse tabloid National Enquirer zou foto's hebben van een opvallend magere Jobs, die in behandeling zou zijn bij het Stanford Cancer Centre in Californië. Het blad zou de foto's hebben voorgelegd aan artsen die op basis daarvan opperden dat de CEO terminaal zou zijn en nog maar zes weken te leven zou hebben. 

De foto's zijn online (nog?) niet beschikbaar, het verslag kon niet worden nagetrokken en het aandeel Apple reageerde nauwelijks. Mail Online heeft een uitvoerig verslag over de berichtgeving van de National Enquirer. 

Eind januari werd bekendgemaakt dat Jobs ziekteverlof nam tot een niet nader bepaalde datum. Toen hij in januari 2009 ook wegens medische redenen vrij nam, werd wel een terugkeerdatum (eind juni 2009) vrijgegeven. 

In het algemeen oordelen analisten dat Apple een indrukwekkende pijplijn heeft van producten maar dat het verlies van Jobs wel het verlies van een grote innovator zou betekenen. 

De toonaangevende Amerikaanse techblogs en sites zijn opvallend terughoudend in het berichtgeving over de gezondheidstoestand van Jobs, maar tegelijk klinkt ook kritiek over de karige informatie over de toestand van Jobs die tenslotte de CEO is van een belangrijke beursgenoteerd bedrijf. 

Wat denkt u? Zou Apple of Jobs een heus gezondheidsbulletin moeten verspreiden om de speculatie in te dijken, of heeft het recht op privacy ook in dit geval voorrang? 

Roland Legrand

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud