Advertentie

TechBull: Uitkijken naar de iPad2

 

(Getty Images/AFP foto: het Yerba Buena Center in San Francisco wordt in gereedheid gebracht voor de presentatie van de iPad2)

Apple kondigt vanavond om 19 uur Belgische tijd de tweede versie van de iPad aan. De nieuwe tabletcomputer krijgt volgens doorgaans goed ingelichte technologiewebsites de toepasselijke naam ‘iPad 2’.

T-zine en de site brengen verslag uit over de persconferentie. Morgen/donderdag is er ook een chat met mijn techcollega's Dieter Snoeck en Raphael Cockx.

Waarom al die belangstelling voor een nieuwe versie van een bestaand product? De eerste versie zorgde wel degelijk voor een belangrijk nieuw feit op de markt van elektronica en media, maar een tweede versie? Dieter Snoeck zegt in de krant: 

En uiteraard draait de buzz rond Apple en de presentatie op volle toeren. Zal de ernstig zieke topman Steve Jobs zelf verschijnen? Komen er iPad-toestellen in een breed kleurengamma?

Brian White van Ticonderoga Securities zegt volgens Tech Trader Daily van Barron's dat Apple overtuigend zal moeten zijn om de concurrentie te overtroeven én om dat bezitters van een iPad1 aan te zetten naar de nieuwe versie over te stappen - eerder dan te wachten op versie 3, bijvoorbeeld.

Tegelijk is White fundamenteel optimistisch voor Apple, verwijzend naar het sterke merk, de schaalvoordelen en het ecosysteem van het bedrijf (denk aan de talrijke ontwikkelaars van applicaties).

Verdere berichtgeving vanavond, op T-zine en de site en morgen tijdens de chat!

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud