Advertentie

'Thrombogenics is minstens 26 euro waard voor overnemer'

Goldman Sachs start de opvolging van Thrombogenics met een koersdoel van 23 euro. 'Maar gezien de onzekerheid over de uitkomst van de strategische denkoefening zien we betere opportuniteiten elders in de sector', klinkt het.

Thrombogenics meldde eerder dit jaar dat het alle strategische opties gaat bekijken om het potentieel van zijn oogmedicijn in de VS te maximaliseren. Die aankondiging kwam er nadat gebleken was dat de verkoop van Jetrea in de VS heel moeilijk van de grond komt. 

In geval die denkoefening een status quo oplevert, schat Goldman Sachs de waarde van het bedrijf op 17,6 euro per aandeel. Moesten Thrombogenics en adviseur Morgan Stanley tot de slotsom komen dat het beter is het bedrijf te verkopen, achten de Goldman-analisten het bedrijf 26 euro waard. Een partnerdeal in de VS - zoals de deal met Alcon (Novartis) in Europa - acht Goldman weinig waarschijnlijk.

'Een overnemer zou bereid kunnen zijn 26 euro per aandeel te bieden (zie grafiek). We gaan ervan uit dat een overnemer kostensynergieën kan realiseren door te snijden in het verkoopteam en de back-officejobs', klinkt het. En in het scenario waarbij de analisten ook rekening houden met een betere commerciële uitvoering van de Jetrea-lancering komen ze tot een waarde van 34 euro per aandeel. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud