Advertentie

Tien aandachtspunten voor de belegger: van goud over UCB tot Obama

- Gisteren kommer en kwel voor grondstoffen en gerelateerde aandelen na een negatieve kijk van Goldman Sachs op de sector (toch voor de korte termijn). Vandaag gaan we terug hoger - zei daar iemand iets over 'de waan van de dag'?

- Het goud stijgt vanmorgen, net zoals het zilver, dat de laatste tijd nogal wat negatieve commentaren over zich heen kreeg. Eén van die negatieve commentatoren, GFMS, blijft wel bullish over goud. Ik lees vandaag in onze krant:

- In Brussel voert UCB deze ochtend de stijgers in de Bel20 aan, met 2 procent winst. CEO Roch Doliveux toonde zich in een gesprek met collega Ben Serrure vol vertrouwen:

En nog:

- Tubize, dat 36,2 procent heeft in UCB als enige actief, profiteert mee van de positieve reactie op het interview.

- Omega Pharma doet het inmiddels ook goed op de markt, er wordt uitgekeken nar de omzetupdate die donderdag nabeurs wordt uitgestuurd.

- Elia krijgt een koersdoelverhoging bij ING. De dividendvooruitzichten zijn fors verbeterd na de overname van het Duitse 50Hertz - het aandeel reageert nauwelijks of niet.

- Om 13 uur komt JPMorgan als eerste grootbank met resultaten op de proppen. Meteen een belangrijk signaal, want de financiële sector is met een weging van 16 procent in de S&P500 nog steeds de op één na belangrijkste sector op Wall Street (IT is de grootste).

- Het Europese resultatenseizoen komt ook op gang met ASML. De grootste Europese toeleverancier van de chipindustrie zag de kwartaalomzet verdubbelen en de nettowinst verviervoudigen maar het ordervolume viel tegen.

- De obligatierendementen stijgen (de koersen dalen dus) door de positieve marktstemming (meer risicogezind). President Barack Obama gaat het vandaag later op de dag hebben over de schuldenproblematiek. Het IMF gaf de VS alvast een duidelijke waarschuwing. Het gaat niet alleen over de hoogte van de schuld en de economische fundamentals, denk ik dan, maar ook over het politieke klimaat in Washington, dat door sommigen als 'toxisch' wordt omschreven. Niet alleen België heeft last van een blokkerende politiek.

- Een meerderheid van de Amerikaanse fondsbeheerders (nu ja, 51 procent) vindt het monetair beleid van de Fed te soepel. Maar, zo schrijft Daan Ballegeer, de zwaargewichten in het rentecomité blijven focussen op de arbeidsmarkt en zijn dus niet geneigd het beleid te verstrakken.

Meer over dit alles tijdens de chat van 12 uur tot 12.30 uur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud