Advertentie

Tien aandachtspunten voor de belegger: van Solvay over Option tot Weiwei

- Solvay lanceert een bod van 31,60 euro per aandeel op Rhodia, de langverwachte megadeal dus. Analisten vinden dat Solvay zeker geen te dure overname doet. Er is heel wat synergie en de groep vergroot zijn aanwezigheid in groeilanden aanzienlijk.

- Vivendi neemt het belang van 44 procent van Vodafone in de mobilofoonoperator SFR over voor 7,95 miljard euro. Van de opbrengst gaat Vodafone 4 miljard pond gebruiken om eigen aandelen in te kopen.

- Option sluit een distributieovereenkomst met Avnet Embedded. Dat bedrijf gaat de geïntegreerde draadloze producten en de uCAN connection management software van Option voortaan verdelen in 17 Europese landen.

- De Amerikaans-Belgische internetbeveiliger Vasco Data Security neemt het Nederlandse Alfa & Arriss (A&A) over dat gespecialiseerd is in open identity en access management.

- Het rentebesluit van de ECB van nu donderdag wordt historisch: na een lange periode van grote soepelheid wordt waarschijnlijk de rente opgetrokken.

- Er zit opnieuw een kapitaalronde aan te komen in Italië. Intesa Sanpaolo zou 5 miljard willen ophalen, na vorige week UBI Banca. Ook geruchten over een kapitaalverhoging bij Banca Monte dei Pachi di Siena. Wat is er aan de hand in de laars? Of is het niet landgebonden, en de voorbode van kapitaalrondes in heel Europa?

-Amerikaanse financiële instellingen lobbyen zich suf om niet als systeemrisico gezien te worden.

-Sanofi heeft Genzyme definitief binnen.

-Beurzen houden even in, na de rally van de laatste drie weken die vrolijk kernrampen, oorlogsgeweld en oplopende inflatie negeerde.

- China pakt Ai Weiwei op, zowat hun bekendste kunstenaar en vooraanstaand criticus van het regime. Wij hebben dan hier wel de indruk dat de Chinese overheid haar zaakjes goed onder controle heeft, zelf lijken de autoriteiten er helemaal niet gerust in te zijn.

Meer over dit alles tijdens de middagchat, vanaf 12 uur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud